Σεμινάριο για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εργατικής μετανάστευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ σάς ενημερώνει ότι ο Οργανισμός COPEAM διοργανώνει στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου E3J - European Excellence Exchange in Journalism, το σεμινάριο κατάρτισης “EFFECTIVE REPORTING ON MIGRATION". Η κατάρτιση θα ασχοληθεί με τη δημοσιογραφική κάλυψη μετανάστευσης εργατικού δυναμικού, με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού στον γεωργικό τομέα και συναφή ζητήματα: πρόσληψη, αξιοπρεπής εργασία, εργασιακά δικαιώματα και εποχιακή εργασία. 

Το σεμινάριο θα είναι ανοικτό σε 20 δημοσιογράφους από χώρες της ΕΕ και υπό ένταξη χώρες, με αποδεδειγμένη προηγούμενη εμπειρία στο ρεπορτάζ για τη μετανάστευση.  Θα διαρθρωθεί σε δύο μέρη: ένα εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο (Οκτώβριος 2023 — η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί) και ένα εργαστήριο τριών ημερών με φυσική παρουσία (13-15 Νοεμβρίου 2023) που φιλοξενείται από το RTVE στη Μαδρίτη. Γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα στο συνημμένο αρχείο, όπου περιγράφεται και η διαδικασία αποστολής αιτήσεων. 

 

Η επιλογή θα γίνει από το COPEAM και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Call for Participation_E3J-Migration Workshop_Madrid_November2023

Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους
Είστε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ; Επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας!
ΕΣΗΕΜ-Θ | Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους

When an unknown printer took a galley and scrambled it to make specimen book not only five When an unknown printer took a galley and scrambled it to five centurie

Επικοινωνία

Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 243 572

info@esiemth.gr

esiemth.gr