Δεοντολογία και εκλογές 2023

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης, με πλήρη επίγνωση του ρόλου και της αυξημένης ευθύνης των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θεωρεί απαραίτητο να επισημάνει τα εξής:

  1. Η διεξαγωγή εκλογών με ελευθερία και ισότητα των όρων για όλους τους μετέχοντες σε αυτές είναι πολιτική κατάκτηση. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να την προστατεύουν με το έργο τους και να αναδεικνύουν σε κάθε περίπτωση την αξία και την ανάγκη του απόλυτου σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες.
  1. Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν τη δεοντολογική υποχρέωση να τηρούν τους όρους της αμεροληψίας, της μη ανάμιξης και της ισηγορίας. Η πλήρης τήρηση της δεοντολογίας σε προεκλογικές περιόδους αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν διακυβεύεται απλώς η αξιοπιστία της δημοσιογραφίας αλλά η ίδια η ουσία της δημοκρατίας ενόψει της κορυφαίας εκδήλωσής της, των εκλογών.=
  1. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τα μέλη της όχι μόνο να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των κανόνων της δεοντολογίας και της ισηγορίας, από όπου κι αν προέρχεται, αλλά και να αναφέρουν στην Ένωση Συντακτών κάθε παρόμοιο κρούσμα, προστατεύοντας έτσι το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού έργου.
Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους
Είστε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ; Επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας!
ΕΣΗΕΜ-Θ | Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους

When an unknown printer took a galley and scrambled it to make specimen book not only five When an unknown printer took a galley and scrambled it to five centurie

Επικοινωνία

Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 243 572

info@esiemth.gr

esiemth.gr